LIPTOV: Realizácia vybudovania cyklochodníka sa blíži!

0
726
Realizácia vybudovania cyklochodníka sa blíži.
Trpezlivo a postupnými krokmi sa blížime k realizácii ďalšieho infraštruktúrneho sna – vybudovaniu cyklochodníka po severnom brehu Liptovskej Mary z Liptovského Mikuláša po hranicu s Ružomberským okresom.
Na prvom valnom zhromaždení združenia obcí Cyklodoprava Liptovská Mara, ktoré sa uskutočnilo 6. apríla, si za tohtoročný cieľ určili sledovanie a zapojenie sa do výziev na financovanie projektovej dokumentácie pre úsek cyklochodníka z Trnovca po hranicu okresu. Vďaka Oblastnej organizácii cestovného ruchu Region Liptov už máme spracovaný projekt na úsek Liptovský Mikuláš – Liptovský Trnovec.
Združenie založili, zaregistrovali a schválili v zastupiteľstvách príslušných samospráv v minulom roku. „Pred nami je ešte veľa práce v podobe prípravy projektovej dokumentácie, územného rozhodnutia, možno EIA, vykúpenia pozemkov, stavebného povolenia a samotnej realizácie. Keďže podobné kroky robia aj predstavitelia samospráv susedného okresu, verím, že sa aj my skôr narodení dožijeme toho, že sa raz pohodlne a bezpečne prevezieme na bicykli z Mikuláša do Ružomberka. Robíme pre to všetko,“ vyjadril sa Ján Blcháč na svojej sociálnej sieti.
-BA- zdroj a foto: FB Ján Blcháč – z denníka primátora

ZANECHAŤ ODPOVEĎ