ŽILINSKÝ KRAJ: Policajti počas sviatkov zadržali veľký počet vodičov pod vplyvom alkoholu

0
638
Policajti počas sviatkov zadržali veľký počet vodičov pod vplyvom alkoholu.
Aj napriek zvýšeným policajným kontrolám, policajti zadržali počas sviatkov veľký počet vodičov pod vplyvom alkoholu.
Vodiči pod vplyvom alkoholu nad 1‰ – Veľký piatok
* V piatok 02. apríla v ranných hodinách zastavila a kontrolovala policajná hliadka v Bytči na ceste I/61 vodiča vozidla Škoda. Pri dychovej skúške policajti 49 ročnému vodičovi namerali 0,59 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,23 promile.
* V ten istý deň v Žiline v obci Rosina policajná hliadka zastavila a kontrolovala vodiča vozidla Peugeot. Pri dychovej skúške policajti 21 ročnému vodičovi namerali 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,35 promile.
* niekoľko minút neskôr, „dopraváci“ zo Žiliny v Rajci zastavili a kontrolovali vodiča vozidla Fiat. Pri dychovej skúške policajti 32 ročnému vodičovi namerali 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,40 promile.
* V popoludňajších hodinách s vozidlom Mazda v Žiline jazdil 28 ročný vodič. Po zastavení bol policajnou hliadkou kontrolovaný a podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,56 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,17 promile.
* niekoľko hodín neskôr policajti v Martine zastavili a kontrolovali vodiča vozidla VW Passat. Pri dychovej skúške policajti 38 ročnému vodičovi namerali 0,62 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,29 promile.
Vodiči pod vplyvom alkoholu nad 1‰ – Biela sobota
V sobotu 03. apríla niekoľko minút pred polnocou policajná hliadka v obci Staškov okres Čadca na ceste II/487 zastavila a kontrolovala vodiča vozidla Škoda. Pri dychovej skúške policajti 29 ročnému mužovi namerali 1,24 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,58 promile.
Vodiči pod vplyvom alkoholu nad 1‰ – Veľkonočná nedeľa
* V nedeľu 04. apríla „dopraváci“ v obci Štiavnik, okres Bytča zastavili a kontrolovali vodiča vozidla VW Passat. Pri dychovej skúške mladému 20 ročnému vodičovi namerali 0,49 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,02 promile.
* V ten istý deň policajná hliadka v obci Olešná okres Čadca zastavila a kontrolovala vodiča vozidla Mitsubishi Pri dychovej skúške 42 ročnému vodičovi namerali 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile.
* Vo večerných hodinách mladý 18 ročný vodič jazdil v obci Sučany na motorovom vozidle Fiat. Policajná hliadka vodiča zastavila, kontrolovala a pri dychovej skúške vodičovi namerala 0,63 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,31 promile.
Vodiči pod vplyvom alkoholu nad 1‰ – Veľkonočný pondelok
* V pondelok 05. apríla v ranných hodinách v obci Mútne, okres Námestovo jazdil na motorovom vozidle Škoda, 22 ročný muž z obce Mútne. Policajná hliadka pri kontrole zistila, že mladý muž nemá vydaný vodičský preukaz a pri dychovej skúške mu policajti namerali 0,81 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,69 promile.
* V ten istý deň v Martine zastavila a kontrolovala policajná hliadka vodiča vozidla Kia. Pri dychovej skúške policajti 42 ročnému vodičovi namerali 0,55 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,15 promile.
-BA- zdroj a foto: FB Polícia SR – Žilinský kraj

ZANECHAŤ ODPOVEĎ