ŽILINA: Dopravný podnik spustil predpredaj nových dopravných kariet cez e-shop

0
1644
Objednajte si aj vy svoju novú dopravnú kartu.
Od 26. 3. 2021 si môžete elektronicky objednať novú dopravnú kartu prostredníctvom nového e-shopu dopravnakarta.dpmz.sk. Týmto krokom reagujeme na blížiaci sa termín spustenia novej tarify (1. 4. 2021), kedy súčasná čipová karta bude v plnom rozsahu nahradená novou dopravnou kartou. Nosičom dopravnej karty budú nové karty štandardu MIFARE DESFire EV3.

Na elektronické vybavenie dopravnej karty musíte byť registrovaní resp. mať vytvorený účet na e-shope (všetky odkazy nájdete nižšie). Po registrácii je potrebné požiadať o vystavenie dopravnej karty a následne si kartu pridať k účtu. Účet môže mať vytvorená iba osoba staršia ako 16 rokov tzn. dopravné karty pre deti do 16 rokov musí spravovať ich zákonný zástupca (rodič). Z uvedeného vyplýva, že k jednému účtu môže mať cestujúci pridaných viacero dopravných kariet a pohodlne ich spravovať prostredníctvom jedného účtu.

Cena dopravnej karty je 5,50 €. Dopravnú kartu si môžete prevziať buď osobne na predajnom mieste (0 €) alebo ju nechať doručiť poštou za cenu 3,50 € (1 € manipulačný poplatok + 2,50 € poštovné).
Samotnú platbu za dopravnú kartu zrealizujete buď online platobnou kartou alebo formou okamžitej platby, tzv. platobným tlačidlom piatich slovenských bánk.

V prípade, že v súčasnosti vlastníte čipovú kartu kratšie ako 2 roky tzn. čipová karta je v záručnej dobe, môžete využiť možnosť vybavenia novej dopravnej karty za zvýhodnenú cenu 2 €.
Vybavenie dopravnej karty za zvýhodnenú cenu je možné vykonať iba osobne na predajnom mieste, pričom osobné vybavenie dopravnej karty na predajných miestach bude spustené dňa 1. 4. 2021.
Nákup predplatného cestovného lístka a dobitie kreditu na elektronickú peňaženku prostredníctvom e-shopu bude spustené dňa 1. 4. 2021. To znamená, že celý sortiment predplatných cestovných lístkov a elektronická peňaženka bude na stránke e-shopu sprístupnený rovnako až 1. 4. 2021.
Na týchto odkazoch sa dozviete viac:
Návod na pridanie dopravnej karty k účtu: https://dopravnakarta.dpmz.sk/…/pridanie-dopravnej…/
-BA- zdroj a foto: FB Dopravný podnik mesta Žiliny

ZANECHAŤ ODPOVEĎ