ŽILINA: Aj tento víkend mesto pripravilo 6 odberných miest na antigénové testovanie

0
625
Aj tento víkend mesto Žilina pripravilo 6 odberných miest na antigénové testovanie.

Kapacitné možnosti antigénového testovania na ochorenie COVID-19 v meste podporí žilinská samospráva aj počas nasledujúceho víkendu 27. a 28. februára. K 13 permanentným mobilným odberným miestam, ktoré fungujú od pondelka do soboty a päť z nich aj v nedeľu, pribudnú cez víkend ďalšie tri odberné miesta. K dispozícii bude celkom šesť odberných tímov.

Víkendové testovanie sa uskutoční v sobotu a v nedeľu od 8.00 do 18.00 hod., s dvomi prestávkami pre testovacie tímy od 12.00 do 13.00 hod. a od 15.30 do 15.45 hod. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci o 17.45 hod. a vždy 15 minút pred prestávkou (11.45 hod. a 15.15 hod.). Počas dvoch testovacích dní budú môcť Žilinčania využiť ktorúkoľvek miestnosť a otestovať sa budú môcť prísť kedykoľvek. Odberné miesta na Mestskom úrade v Žiline a v Biznis centre Poštová, kde budú na každom mieste pracovať dva testovacie tímy, ponúknu okrem testovania pre neregistrovaných, možnosť absolvovať test aj vopred registrovaným.

Okrem plánovaného víkendového testovania sú v Žiline dostupné aj permanentné mobilné odberné miesta, ktoré prevádzkujú súkromné spoločnosti, ale aj mesto, žilinská nemocnica, územný spolok Slovenského Červeného kríža, 5. pluk špeciálneho určenia a Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Fungujú počas pracovných dní, šesť miest aj v sobotu a päť ponúka možnosť otestovať sa aj v nedeľu. Práve z dôvodu, že počet súkromných mobilných odberných miest v Žiline stúpa, samospráva postupne znižuje ponuku miest, kde je možné absolvovať víkendové testovanie.

Zoznam permanentných odberných miest s časom fungovania a kontaktnými údajmi je k dispozícii na internetovej stránke ministerstva zdravotníctva a stránke mesta Žilina.

-BA- zdroj a foto: FB Mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ