ŽILINSKÝ KRAJ: Cez víkend záchranári opäť pomáhali!

0
523
Cez víkend záchranári opäť pomáhali v Žilinskom kraji.
Súčinnosť pri transporte pacientky v Oščadnici
Dňa 13.02.2021 v ranných hodinách bola Horská záchranná služba požiadaná Operačným strediskom Záchrannej zdravotnej služby o súčinnosť pri transporte 60 – ročnej pacientky s respiračnými ťažkosťami z ťažko dostupnej oblasti Oščadnice. Záchranári HZS do časti Dedovka – Košariská vyviezli pomocou terénneho automobilu a skútra aj posádku RZP a spoločne pripravili ženu na transport. Následne bola snežným skútrom a terénnym vozidlom HZS transportovaná k sanitke RZP, s ktorou pokračovala do nemocnice.
Pomoc zranenému snoubordistovi na severnej strane Chopka
Dňa 14. 2. 2021 v poobedňajších hodinách boli požiadaní o pomoc záchranári HZS z Oblastného strediska Nízke Tatry. Počas jazdy z Chopka spadol v oblasti Peknej vyhliadky 40 – ročný snowbordista zo Slovenska. Pádom si bolestivo poranil rameno a nebol schopný samostatne pokračovať. Privolaní záchranári HZS mu po príchode poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a ošetrenie, na utíšenie bolesti podali zranenému mužovi inhalačné analgetikum Penthrox. Následne snoubordistu pomocou snežného skútra a saní transportovali na Lúčky, kde bol odovzdaný do starostlivosti posádke RZP, s ktorou pokračoval do nemocnice.
Pád chlapca v oblasti Kosodreviny
Dňa 14. 2. 2021 v podvečerných hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z Nízkych Tatier. Z Chopka na južnú stranu zostupoval otec so svojím 8 – ročným synom, ktorý sa v oblasti Kosodreviny pošmykol na zľadovatenom povrchu a spadol dolu svahom približne 200 metrov. Pádom chlapec utrpel poranenie dolnej končatiny. Záchranári HZS mu po príchode na miesto udalosti poskytli neodkladnú prvú pomoc. Po ošetrení bol záchranármi HZS transportovaný na Srdiečko, odkiaľ na žiadosť otca pokračovali na odporúčané lekárske vyšetrenie samostatne.
-BA- zdroj a foto: FB Horská záchranná služba

ZANECHAŤ ODPOVEĎ