LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Neparkujte na zeleni!

0
1039
Mesto prosí občanov, aby neparkovali na zeleni.
Problém s parkovaním na zeleni sa stal v ostatnom čase vypuklý najmä na severnom konci Smrečianskej ulice na Podbrezinách, pozdĺž športového areálu pri základnej škole.
„Autá tu parkujú po oboch stranách cesty. Chápeme, že parkovacích miest je nedostatok, a preto to do istej miery tolerujeme, aj keď to nie je v súlade so zákonom, ale nebudeme tolerovať státie áut na verejnej zeleni. Okrem parkovania vodiči autami neraz vchádzajú na zeleň aj preto, aby sa na nej otočili,“ povedal Gabriel Lengyel z odboru dopravy mikulášskej radnice.
?Lokalitu zachytávajú dve kamery mestskej polície, ktorá bude takéto konanie sankcionovať. Mesto dá zároveň v jarných mesiacoch zo západnej strany cesty vysadiť živý plot, aby sa takémuto parkovaniu zabránilo aj fyzicky. Priestor pri hornej Smrečianskej je súčasťou takzvanej Zelenej oázy, ktorú si spoločne vytvorili tamojší obyvatelia.
„Je určený na prechádzky, na športové vyžitie detí a mládeže a je nepochopiteľné, že si ľudia sami takto ničia pekný priestor určený na oddych. Musíme si ho chrániť a chceme o to poprosiť aj samotných motoristov,“ vyzval viceprimátor Rudolf Urbanovič, ktorý je súčasne poslancom za dotknutú mestskú časť Podbreziny.
-BA- zdroj a foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ