Prečítajte si sprísnené podmienky vstupu do Rakúska, platné od dnešného dňa!

0
569
Od dnešného dňa sa sprísňujú podmienky vstupu do Rakúska.
Od 10. februára sa sprísňujú podmienky vstupu do Rakúska, týka sa to aj pendlerov.
Naďalej je povinná online registrácia a 10-dňová karanténa. Po novom budú musieť osoby už pri vstupe do Rakúska predložiť negatívny výsledok PCR testu alebo antigénového testu nie staršieho ako 72 hodín. Ak bol takýto test urobený mimo Rakúska, je potrebné k nemu priložiť aj lekárske osvedčenie, napríklad od laboratória, ktoré test vykonalo, v anglickom alebo nemeckom jazyku.
Ak daná osoba nebude mať pri vstupe negatívny test, bude do Rakúska vpustená, avšak test si musí na jeho území spraviť do 24 hodín. Po tomto teste je nutné nastúpiť do 10-dňovej karantény, ktorú možno ukončiť najskôr na 5. deň ďalším negatívnym testom.
PENDLERI
Vzťahovať sa na nich bude po novom povinná online registrácia, a to najmenej raz za 7 dní alebo pri každej zmene údajov zadávaných pri registrácii, teda aj v prípade nového testu.

Ďalšou novou povinnosťou je, že aj pendleri pri vstupe do Rakúska musia predložiť negatívny výsledok PCR testu alebo antigénového testu nie staršieho ako 7 dní. Ak bol takýto test urobený mimo Rakúska, je potrebné doložiť ho aj lekárskym osvedčením, napríklad od laboratória, ktoré test vykonalo, a to v anglickom alebo nemeckom jazyku.
VÝNIMKY
Výnimkou z opatrení na vstup do Rakúska aj po 10. februári zostáva tranzit bez zbytočného zastavovania alebo na letisko Schwechat a späť, ako aj definitívne vycestovanie z Rakúska.
-BA- zdroj a foto: FB Ministerstvo vnútra SR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ