ŽILINA: Zámer novej nemocnice

0
772
Prečítajte si zámer novej nemocnice.
Ministerstvu zdravotníctva predložila Rada riaditeľov FNsP Žilina v zložení generálneho riaditeľa Igora Stalmašeka, medicínskeho riaditeľa Igora Bízika a ekonomického riaditeľa Petra Brašku zámer výstavby novej nemocnice, ktorým sa chceme uchádzať o zdroje Európskej komisie v rámci národného Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky.
Aj keď sa snažíme a robíme, čo môžeme, vzhľadom na technický stav našich pavilónov je výstavba novej budovy jedinou cestou, ako v žilinskej nemocnici komplexne vytvoriť moderné podmienky 21. storočia, top zdravotnú starostlivosť a aplikovať trendy v oblasti medicíny, ktoré v aktuálnej infraštruktúre nemôžeme efektívne uplatniť.
Nová nemocnica v Žiline by tak mohla vzniknúť v blízkosti heliportu, kde by sme sústredili centrálne operačné sály, urgentný príjem, lôžka JIS, zdieľanú lôžkovú časť a ďalšie zložky. Do Žiliny chceme tiež vrátiť významné, no v minulosti zrušené oddelenia, ako je infekčné, pľúcne či kožné.

Veríme, že podpora z európskych zdrojov by nám mohla zabezpečiť omnoho rozsiahlejšie zmeny ako doteraz, pokiaľ naša nemocnica dostane možnosť uchádzať sa o financie z európskeho balíka.
Čaká nás dôležité rokovanie, preto držme palce, aby krajská, koncová a tretia najväčšia fakultná nemocnica na Slovensku so spádovou oblasťou štvrť milióna obyvateľov konečne získala možnosť na jej nevyhnutnú modernizáciu.
-BA- zdroj a foto: FB Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ