Žilinský primátor porušil zákon, pre pekné fotky ohrozil ostatných! Odstúpi?

0
1427
Žilinský primátor porušil zákon, pre pekné fotky ohrozil ostatných!

Žilinský primátor Fiabáne (nom. OĽaNO) ohrozil počas prezentácie Žiliny na Európske hlavné mesto kultúry 2026 zúčastnených, keď sa pohyboval vo vnútorných priestoroch sály bez prikrývky horných dýchacích ciest. V Českej republike sa za tento čin vzdávajú svojich postov ministri a starostovia, uvidíme či Fiabáne nájde dostatok sebareflexie a vyvodí svoju zodpovednosť.

Medzinárodný hodnotiaci tím rozhodol, v piatok 5. 2. 2021 rozhodol, že do II. kola súťaže o titul Európske hlavné mesto kultúry 2026 postupujú Nitra, Žilina a Trenčín.

O titul EHMK 2026 sa tento rok uchádzalo osem slovenských miest. Projekt kandidatúry nazvaný ŽILINA BESKYDY 2026 predstavil projektový tím Žiliny hodnotiacej komisii vo štvrtok 4. februára 2021 online formou, počas ktorej žilinský primátor Fiabáne nemal rúško. To nemala ani moderátorka online prezentácie.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov je zverejnené od piatku 5. 2. 2021 na Facebooku Ministerstva kultúry SR https://www.facebook.com/ministerstvo.kultury.SR a YouTube: https://youtu.be/9cNWpUuqzew.

 Peter Mikloš, zdroj a foto: mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ