ŽILINA: Mesto v pondelok školy neotvorí! Zatvorený zostáva aj Mestský úrad!

0
713
Mesto Žilina v pondelok školy neotvorí. Informácia sa týka výlučne materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina.

„Je piatok a Mestský úrad doposiaľ od vlády nedostal žiadne usmernenie ohľadom otvárania škôl“, informuje mesto Žilina a dodáva:

Na otvorenie materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina sme pripravení, avšak z časových dôvodov na zabezpečenie školského stravovania, organizácie vyučovania a korektného informovania rodičov, zamestnancov školstva a verejnosti, tak vieme urobiť až od utorka 9. februára.“

POZOR: Informácia sa týka výlučne materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina. Netýka sa súkromných škôlok, súkromných ZŠ, ani stredných škôl.

Ďalej sa čaká na rozhodnutie vlády. Na jeho základe bude mesto v pondelok 8. februára verejnosť informovať, v akom režime budú školy v Žiline fungovať ďalej.

Mestský úrad v Žiline ostáva pre verejnosť naďalej zatvorený. Nedostupné budú aj služby podateľne a pokladne, ktoré boli tento týždeň k dispozícii len pre nevyhnutné prípady.

Pracoviská Ohlasovne pobytu Žilina (evidencie obyvateľov) a Matričného úradu v Klientskom centre na Vlčincoch budú pre verejnosť k dispozícii v režime určenom Okresným úradom.

O opätovnom sprístupnení všetkých služieb bude mesto informovať.

-BA- zdroj a foto: FB Mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ