RAJECKÉ TEPLICE: Kúpele SPA Aphrodite porušujú protipandemické opatrenia. Hrozí im mastná pokuta!

0
1270
Kúpele SPA Aphrodite v Rajeckých Tepliciach, porušujú protipandemické opatrenia.

Kúpele SPA Aphrodite Rajecké Teplice porušujú protipandemické opatrenia. Podľa informácií Denníka N to zistil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiline. Hygienici odhalili, že v zariadení sú ubytovaní aj ľudia, ktorým lekár nepredpísal liečbu.

Kúpele pritom môžu využívať podľa aktuálnych platných nariadení iba osoby, ktorým to nariadi lekár a nie za účelom rekreácie.

„Tieto zistenia budú podkladom pre správne konanie voči prevádzkovateľovi zariadenia,“ povedala hovorkyňa úradu verejného zdravotníctva Daša Račková. Kúpeľom hrozí pokuta od 150 do 20-tisíc eur. Kúpeľom už hygienici nariadili, aby poskytovali len služby, ktoré im dovoľuje vyhláška hlavného hygienika.

Na problém upozornila novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová. Dozvedela sa, že v kúpeľoch sa rekreuje viacero infuencerov či zápasníkov MMA. Fotkami zo SPA Aphrodite sa na sociálnych sieťach pochválili napríklad Karlos Vémola a Gábor Boráros.

Vedenie kúpeľov porušenie nariadení odmieta a tvrdí, že všetci klienti mali návrh na liečbu od lekára. Úrad verejného zdravotníctva uznáva, že vyhláška sa dala obísť práve cez potvrdenie od lekára. Hlavný hygienik Ján Mikas už preto avizoval, že chce vyhlášku na najbližšom rokovaní ústredného krízového štábu zmeniť.

-BA- zdroj: www.tvnoviny.sk, foto: www.spa.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ