Fantastická Petra Vlhová, super výkon – 2. miesto v super-G

0
1258
Petra Vlhová. (zdroj: AP, TASR)

Rodáčka z Liptova lyžiarka Petra Vlhová dosiahla premiérové pódiové umiestenie v kĺzavých disciplínach Svetového pohára. V dnešnom (1. 2. 2021) super-G v nemeckom Garmisch-Partenkirchene obsadila druhé miesto, keď nestačila iba na favorizovanú Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

Za víťazkou zaostala o 28 stotín sekundy, tretia skončila už s väčším odstupom Rakúšanka Tamara Tipplerová (+0,74). Petra Vlhová si udržala vedúcu priečku v celkovom poradí svetového pohára, na druhú Gutovú-Behramiovú má momentálne náskok 42 bodov.

Petra Vlhová vylepšila svoj dosiaľ najlepší výsledok v super-G, pred rokom skončila v talianskom La Thuile štvrtá. Dosiahla 41. pódiové umiestenie v prestížnom seriáli.

„V prvom rade sa veľmi teším, že mi to konečne vyšlo na to pódium. Už v predošlom super-G som bola k nemu blízko. Dnes som išla do toho naplno. Vedela som, ktoré pasáže mám ako prejsť. Spravila som všetko tak, ako som mala. Boli tam malé chybičky, ale to sú už detaily. Cítila som sa veľmi dobre, sústredila som sa na to, aby som pustila lyže. Vyšlo to, veľmi sa teším z druhého miesta,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Peter Mikloš, zdroj: RTVS, www.aktuality.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ