LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Testovanie je ukončené, otestoval sa i známy markizák Tribula

0
794
V Liptovskom Mikuláši zaznamenali pozitivitu vo výške 0,82 %.

Testovanie na pomocných dočasných odberných miestach sa skončilo v sobotu, dnes v nedeľu 31. 1. 2021 mesto Liptovský Mikuláš testovať nebude. Strata na testovaní za sobotné testovanie je 7-tisíc eur.

Tímy so zdravotníkmi, administratívnymi pracovníkmi a príslušníkmi OS SR včera o 20.00 h ukončili svoju činnosť vo všetkých pätnástich odberných miestnostiach. Testovanie prebiehalo pokojne, zaznamenaná bola až o 48 percent nižšia účasť, ako uplynulú sobotu.

Podľa hovorkyne mesta: „Z celkového počtu 2 324 testovaných sme zaregistrovali 19 pozitívnych ľudí, čo je 0,82 percentná pozitivita.Po včerajšom preradení mikulášskeho okresu z červenej do zelenej zóny mesto už zajtra odberné miesta neotvorí. Platné sú potvrdenia o testovaní z prvého kola celoplošného skríningu“.

„Zrejme z dôvodu, že sa z večera do rána stalo testovanie v Liptovskom Mikuláši nepovinným, znížil sa záujem dať sa otestovať. Pri počte ľudí, ktorí sa dnes na testovaní zúčastnili a pri výške nákladov, ktoré sme vynaložili na testovanie, zostávame v strate približne 7-tisíc eur, ktoré nám štát nepreplatí. Odberné miesta preto už zajtra neotvoríme. Ľudia, ktorí cítia potrebu dať sa otestovať, môžu zasa od pondelka využiť mobilné odberné miesta,“ povedal primátor Ján Blcháč.

O informácie z mikulášskeho testovania mal dnes záujem aj Ján Tribula z TV Markíza, popri výrobe reportáže využil prítomnosť zdravotníkov v tíme a dal sa otestovať.

Otestovať sa dal aj známy redaktor Ján Tribula.
Peter Mikloš, zdroj a foto: mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ