RADOĽA: Policajti zadržali 7 utečencov!

0
631
V obci Radoľa zadržali policajti 7 utečencov.

V obci Radoľa v okrese Kysucké Nové Mesto zadržali policajti v stredu 20. januára sedem cudzincov. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej sa chceli dostať do Rakúska za lepším životom.

Doplnila, že čadčiansky operačný dôstojník prijal v stredu hlásenie, že pri predajni syrových výrobkov v Kysuckom Novom Meste v prímestskej časti Budatínska Lehota vystúpilo z návesu zahraničného nákladného vozidla osem cudzincov. „Hliadky na mieste zistili, že popri ceste v obci Radoľa kráča sedem mužov. Doklady nemal ani jeden z nich, tvrdili, že šiesti sú štátnej príslušnosti Afganistanu a jeden je maloletý, štátnej príslušnosti Pakistanu,“ uviedla Bárdyová.

„Policajti cudzincov odovzdali kolegom z oddelenia cudzineckej polície v Žiline. Šesť cudzincov po vykonaní procesných úkonov v zmysle zákona o pobyte cudzincov odviezli na útvar policajného zaistenia do Sečoviec. Maloletú osobu policajti odovzdali žilinským pracovníkom ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodala Bárdyová.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Polícia Slovenskej republiky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ