MARTIN: Mesto vytvorí 44 nových odberných testovacích miest

0
590
Martinčania budú môcť využívať na prihlásenie na testovanie mobilnú aplikáciu.

Mesto Martin vytvorí počas najbližšieho víkendu 44 nových odberných testovacích miest. Martinčania budú môcť využívať na prihlásenie na testovanie mobilnú aplikáciu, informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že obyvatelia a návštevníci Martina môžu do víkendu využiť testovanie v ôsmich stálych mobilných odberových miestach. Počas víkendu mesto zriadi nové dočasné odberné miesta, aby zabezpečilo pretestovanie všetkých záujemcov.

„Naším cieľom je vytvoriť čo najlepšie podmienky pre obyvateľov a návštevníkov mesta vzhľadom na ročné obdobie a požiadavky testovania. Vytvorili sme nové odberové miesta v interiéri a už čoskoro spustíme mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej sa budú môcť obyvatelia registrovať na konkrétne odberové miesto a čas,“ priblížil primátor Martina Ján Danko.

Odkaz na mobilnú aplikáciu a postup prihlásenia na testovanie nájdu Martinčania podľa Kalmanovej na webovej stránke mesta v nasledujúcich dňoch. „V Martine sa budú môcť otestovať aj obyvatelia okolitých obcí a širšieho regiónu,“ podotkla.

„Absolútne rozumiem výhradám voči celoplošnému testovaniu, ale napriek tomu vyzývam všetkých, aby sa na ňom zúčastnili. Verím, že jeho výsledky dokážu, že situácia v Martine sa postupne upokojuje a my sa zaradíme medzi okresy, kde sa začne s uvoľňovaním opatrení. Len týmto spôsobom sa dokážeme priblížiť k otváraniu škôl, prevádzok, obchodov či reštaurácií. Spolu sa nám to určite podarí,“ uzavrel Danko.

-BA- zdroj a foto: FB Mesto Martin

ZANECHAŤ ODPOVEĎ