DOLNÝ KUBÍN: Mesto je pripravené na skríningové testovanie počas víkendu

0
609
Foto ilustračné.

Mesto Dolný Kubín pripravuje testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 od soboty 23. januára do nedele 24. januára 2021. Podľa primátora Jána Prílepka aktuálne robia všetko preto, aby obyvatelia mohli absolvovať testovanie bez dlhších čakaní.

„Pokiaľ to bude v našich možnostiach, chceme pripraviť aj priestory, v ktorých obyvatelia počkajú na výsledky. Sme si vedomí, že aj keď vláda vyhlásila testovanie za dobrovoľné, bude nevyhnutné pre väčšinu našich obyvateľov. Rovnako pociťujeme zodpovednosť za zdravotníkov, preto sme ustúpili z testovania vo vonkajších priestoroch,“ povedal primátor.

Konkrétne miesta, prevádzkové časy a počty odberných miest bude samospráva ešte spresňovať. „Odberné miesta sa budú nachádzať v častiach Kňažia, Záskalie, Banisko, Medzihradné, Staré mesto, sídliská Brezovec a Bysterec,“ doplnil primátor s tým, že zoznam všetkých odberných miest zverejnia najneskôr v stredu na internetovej stránke mesta, sociálnych sieťach, vývesných plochách a na konkrétnych odberných miestach.

Samospráva predpokladá, že počas víkendu bude o skríningové testovanie zvýšený záujem. Obyvatelia, ktorí sa chcú zúčastniť na víkendovom testovaní v Dolnom Kubíne, sa nemusia objednávať. „V prípade, že sa záujemcovia o testovanie nezúčastnia na víkendovom testovaní, môžu do 26. januára využiť mobilné antigénové testovacie miesta na celom území Slovenska,“ skonštatoval Prílepok.

Peter Mikloš, zdroj: mesto Dolný Kubín, TASR foto: mesto Žilina

ZANECHAŤ ODPOVEĎ