KRÁSNO NAD KYSUCOU: Mesto rozšírilo kamerový systém o 9 kamier

0
729
Mesto otvorilo ďalšie odberové miesto.

V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.

Po nainštalovaní kamerového systému sa uľahčila práca mestskej polície, ktorá v spolupráci s Obvodným oddelením Policajného zboru Krásno nad Kysucou rýchlym pátraním našla zodpovedné osoby za priestupky. Zvýšenou bezpečnosťou každoročne klesá trestná činnosť,“ uviedlo mesto.

Kamerový systém monitoruje námestia, ulice, pešiu zónu, školské areály, zdravotné stredisko, mestskú tržnicu, športoviská a k nim priľahlé okolie. „Pokryté sú časti mesta, kde veľakrát dochádzalo k ničeniu majetku či vzniku nebezpečenstva v dôsledku odcudzenia majetku, ohrozenia zdravia na miestnych komunikáciách a vzniku ďalších nepríjemných situácii,“ doplnilo mesto.

Celková suma projektu bola 10.008 eur. „Dotácia z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky predstavuje sumu 5000 eur, mesto sa podieľalo na spolufinancovaní projektu vo výške 5008 eur. Projekt finančne podporila Rada vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality,“ dodalo mesto.

-BA- zdroj: TASR, foto: Krásno nad Kysucou

ZANECHAŤ ODPOVEĎ