Lučanského si uctili občania, „modré barety“, politici aj prezidentka

0
1376
Milana Lučanského si uctili aj "modré barety - príslušníci Únie vojnových veteránov SR. (foto: Milan Kapusta, TASR)

V piatok 8. 1. 2021 o 14.00 hod. sa uskutočnila posledná rozlúčka s bývalým prezidentom Policajného zboru Milanom Lučanským v jeho rodnej Štrbe (okres Poprad). Lučanského pochovali za zvukov sirén.

Pohreb mal pokojný priebeh. Polícia kontrolovala nariadenia vlády – negatívny test na ochorenie COVID-19 nie starší ako 12 hodín, povolenie prechodu z okresu do okresu a nosenie prekrytia horných dýchacích ciest.

Zosnulého Milana Lučanského si uctila široká verejnosť v Štrbe a v Bratislave, ústavní činitelia, policajti, ale aj „modré barety“ – príslušníci Únie vojnových veteránov SR zo Žilinského kraja.

Kyticu na pohreb poslala prezidentka Zuzana Čaputová, doručila ju prezidentská čestná stráž. Prezidentka napísala manželke bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského aj kondolenčný list.

Paradoxne až cynicky poslali do domu smútku v Štrbe vence premiér Igor Matovič a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Verejnému tlaku nakoniec podľahol aj minister vnútra Roman Mikulec a na ministerstve a Prezídiu PZ vyvesil čiernu zástavu.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým vo väzbe pokúsil o samovraždu.

Pohreb Milana Lučanského. (foto: Milan Kapusta, TASR)

-AB-, foto: TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ