Lučanský je mŕtvy? Bude jeho život stáť kreslo ministerku spravodlivosti?

0
14034
Udalosti vo väzbe je potrebné prešetriť.

Podľa neoficiálnych informácií z prostredia rodiny bývalého policajného prezidenta Milan Lučanský skonal. Podľa oficiálnych informácií je klinicky mŕtvy. Kompetentní by mali okamžite poskytnúť relevantné informácie.

Politológ Ján Baránek: „Lučanský neprežil väzbu v demokratickej krajine. To je absolútna deštrukcia akejkoľvek právnej istoty. Nie je dôležité, či a do akej miery bol generál Lučanský vinný, resp. či a do akej miery zneužíval funkciu policajného prezidenta. Dôležitý je fakt, že neprežil väzbu v demokratickej krajine, ktorou snáď stále sme“.

Podľa policajného experta môže byť príčinou Lučanského smrti zlyhanie väzenského systému, nátlak zo strany personálu väzenskej a justičnej stráže alebo dokonca nátlak zo strany spoluväzňov. Dôvodom môže byť aj eliminácia, ale to by bolo absolútny prepad spravodlivosti na Slovensku.

Lučanský mal podľa informácií dňa 29. 12. 2020 okolo 17.00 hodine spáchať pravdepodobne samovraždu. Rýchla zdravotná služba mala dotyčnú osobu oživiť a bola prevezená na oddelenie ARO prešovskej nemocnice. Lučanského stav je kritický.

Podľa Eduarda Chmelára na základe týchto závažných informácii by mala okamžite rezignovať  ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, riaditeľ príslušnej väznice a ostatní kompetentní.

-AB-, zdroj: FB Eduard Chmelár, vyjadrenia na sociálnych sieťach

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ