ŽILINA: Slovenská autobusová doprava vypraví na cesty 30 nových autobusov

0
951
Slovenská autobusová doprava Žilina vypraví 30 nových autobusov.

Slovenská autobusová doprava (SAD) Žilina vypraví v stredu 23. decembra na cesty v Žilinskom kraji 30 nových autobusov typu Iveco Crossway. Nahradia posledné staršie modely Karosa C954, ktoré jazdili na linkách prímestskej dopravy, informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová s tým, že obmenou dosiahnu zníženie produkcie emisií z výfukových plynov.

Ide o najmodernejšie autobusy vybavené klimatizáciou s vykurovaním a najnovšie aj USB portami, ktoré sa nachádzajú v priestore vyhradenom pre kočiare oproti zadným dverám. Ľudia si budú môcť nabiť telefónne a iné elektronické zariadenia počas cestovania. Samozrejmou výbavou je aj Wi-Fi pripojenie a LCD monitory,“ priblížila hovorkyňa.

Z 30 novonasadených autobusov je polovica nízkopodlažná, čím sa počet bezbariérových autobusov vo vozidlovom parku prímestskej dopravy zvyšuje na 30.

Tešíme sa, že aj napriek nepriaznivej situácii s ochorením COVID-19 sa nám podarilo zakúpiť do vozidlového parku ďalšie nové autobusy. Uvedomujeme si, že ide o investíciu, ktorá z dlhodobého hľadiska posilní cestovanie verejnou dopravou. Veríme, že cestujúcim sa bude v nových autobusoch páčiť a budú sa v nich cítiť maximálne komfortne a bezpečne,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Peter Pobeha.

-BA- zdroj: TASR, foto: www.domov.sme.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ