Klienti zariadení sociálnych služieb môžu byť na Vianoce so svojimi blízkymi

0
611
Seniori budú mať k dispozícii vynovené priestory
Foto Ilustračné.

Ministerstvo práce, sociálnych veci a rodiny SR vypracovalo v súčinnosti s Úradom verejného zdravotníctva SR odporúčanie pre poskytovateľov sociálnych služieb k Vianociam. Vďaka tomu si klienti zariadení sociálnych služieb môžu čaro najkrajších sviatkov v roku vychutnať so svojimi blízkymi.

Pretrvávajúca epidemiologická situácia súvisiaca s ochorením COVID-19 na Slovensku má negatívne dopady nielen na ekonomiku, ale aj na psychiku klientov ZSS a CDR, ktorí nemôžu prijímať návštevy svojich blízkych a navštevovať ich tak, ako by si to prijali.

„Preto sme hľadali možnosti, ako týmto ľuďom umožniť prežiť vianočné sviatky v kruhu svojej rodiny tak, aby bola zabezpečená jednak ich ochrana zdravia pri odchode zo zariadenia, ale aj pri návrate,“ uviedla štátna tajomníčka MPSVR SR Soňa Gaborčáková a dodáva:

„V spolupráci s hlavným hygienikom a epidemiológmi sme vypracovali usmernenie, v ktorom zariadeniam poskytujúcim sociálne služby pobytovou formou odporúčame kroky na vytvorenie bezpečných podmienok kontaktu svojich klientov s príbuznými.“ 

Viac informácií TU.

Peter Mikloš, zdroj: ZMOS

ZANECHAŤ ODPOVEĎ