LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Milovníci umenia si prídu na svoje práve teraz! Najnovší výstavný projekt slovenskej maliarky Ľudmily Machovej môžu vidieť v Liptovskej galérii do 27. februára 2021!

0
577
Najnovší výstavný projekt slovenskej maliarky Ľudmily Machovej s názvom Antinomický vzťah môžu milovníci umenia vidieť v Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši.

Najnovší výstavný projekt slovenskej maliarky Ľudmily Machovej s názvom Antinomický vzťah môžu milovníci umenia vidieť v Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši. Výstava je pre návštevníkov k dispozícii do 27. februára 2021, informovala o tom Katarína Jurkovičová z Liptovskej galérie.

Objekty Machová vytvára z nájdených umelých materiálov. Ukrýva do nich prírodné časti v podobe kameňov a úlomkov dreva. Jurkovičová priblížila, že maliarka pracuje s fragmentmi z rôznych prostredí, z okolia Liptovského Mikuláša, sútoku riek Belá, Váh či okolia Dunaja.

„Pre sériu malieb a objektov doplnených o video a experimentálnu zvukovú kompozíciu je príznačná práca s nájdeným umelým odpadom, akým sú polystyrénové a penové obaly chrániace úžitkové predmety pred ich poškodením. Niektoré maľby v rámci série poníma ako klasický závesný obraz, iné zase ‘rámuje’ alebo vkladá do umelých materiálov,“ konkretizovala Jurkovičová.

Ľudmila Machová má za sebou viacero skupinových aj samostatných výstav na Slovensku aj v zahraničí. V autorskej tvorbe sa venuje maľbe a jej presahom, objektom, inštaláciám, videu a tvorbe experimentálnych zvukových kompozícií. Žije a tvorí v Bratislave.

-BA- zdroj: TASR, foto: galerialm.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ