LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Nové pamätné tabule pribudli na Lubyho lúke

0
994
Nové pamätné tabule pribudli na Lubyho lúke.

Na Lubyho lúke v Liptovskom Hrádku pribudli nové pamätné tabule. Pripomínajú Liptovskohrádočana Alexandra Gaála, ktorý zahynul v januári 2006 pri leteckom nešťastí neďaleko severomaďarskej obce Hejce, a tiež amerického astronauta Jamesa Bensona Irwina. Ten na pozvanie Milana Dzuriaka v máji 1990 navštívil Liptovský Hrádok a Vavrišovo.

„Už pri otvorení Lubyho lúky pred dvoma rokmi sme hovorili, že na historickom území chceme vytvoriť peknú plochu, ktorá bude mať aj vzdelávací charakter a budeme na nej pripomínať bohatú históriu Liptovského Hrádku. K doterajším štyrom pamätným tabuliam budú postupne pribúdať ďalšie, minimálne tri až štyri ročne,“ priblížil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Doplnil, že si vytypujú osobnosti, ktoré chcú verejnosti takýmto spôsobom pripomenúť. Diať sa to bude v súčinnosti s komisiou vzdelania, zdravia, kultúry, športu a sociálnych vecí mestského zastupiteľstva.

„Mrzí nás, že slávnostné odhalenie pamätných tabúľ, ktoré nám pripomínajú Alexandra Gaála a Jamesa Bensona Irwina, sa z dôvodu aktuálnej situácie nemohlo uskutočniť. Keď pominie pandémia, tabule slávnostne odhalíme v rámci niektorého podujatia,“ vysvetlila vedúca odboru kultúry Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Michaela Záhradníková.

Všetky fotky pamätných tabúl si môžete pozrieť: TU!

-BA- zdroj a foto: www.liptovskyhradok.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ