DOLNÝ KUBÍN: Priechod pred cintorínom je bezpečnejší!

0
845
Priechod pre chodcov je už bezpečnejší.

Dolnokubínska radnica dala upraviť priechod pre chodcov pred historickým cintorínom na ulici Aleja Slobody. Ide o jednu z najvyťaženejších cestných komunikácií v meste. Priechod je po novom kratší a bezpečnejší, premiestnili aj tamojšiu autobusovú zastávku.

Priechod vznikol v dávnej minulosti a absolútne nevyhovoval dnešným potrebám. Jednak ho nakreslili šikmo, čo veľmi predlžovalo čas, ktorý musí chodec stráviť na priechode. Zároveň neboli vhodne umiestnené autobusové zastávky, ktoré ešte viac zneprehľadňovali situáciu,“ vysvetlil primátor mesta Ján Prílepok.

Novinkou je, že na priechod pre chodcov bude vodičov upozorňovať nové dopravné značenie a osvetlenie. „Umiestnili sme tu špeciálne svietidlá. Prispejú k tomu, aby bol chodec osvetlený v šere alebo v nočných hodinách. Pohyb na komunikácii bude bezpečný aj vďaka bezbariérovosti, chodci budú pre vodičov lepšie viditeľní,“ priblížil vedúci odboru dopravy na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

Na stĺpy, ktoré držia svietidlá, osadili dve blikajúce dopravné značky. Tie podľa Kosmeľa upozorňujú vodičov na blízkosť priechodu.

Z rozpočtu mesta je na úpravy vyčlenených 7000 eur. Postupnou rekonštrukciou v budúcnosti prejdú aj ďalšie priechody pre chodcov v meste.

-BA- zdroj: TASR, foto: MY Orava

ZANECHAŤ ODPOVEĎ