ČADCA: Cudzinecká polícia chytila šesť mladých Afgáncov

0
1207
Cudzinecká polícia chytila šesť mladých Afgáncov.

Na parkovisku nákupného centra v Čadci našli policajti vo štvrtok 12. novembra popoludní šesť mladých Afgáncov. Iformuje o tom polícia na svojej sociálnej sieti. Cudzinecká polícia ich podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej vypočula po potvrdení negatívnych výsledkov na ochorenie COVID-19.

„Mladí Afgánci prešli dlhou a náročnou cestou z domovskej krajiny cez Irán, Turecko, Grécko, Macedónsko, Rumunsko a cez Maďarsko na Slovensko. Išli striedavo peši a rôznymi vozidlami. Z Rumunska sa viezli vo vnútri návesu kamiónu asi tri dni, vyskočili z neho v Skalitom. Vodič nákladiaku ani len netušil, koho okrem deklarovaného nákladu vezie,“ povedala Bárdyová.

Doplnila, že jeden z cudzincov je mladistvý, policajti preto privolali aj pracovníkov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. „Policajti tiež zistili, že všetci, okrem mladistvého, sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku. Takže po vykonaní potrebných administratívnych úkonov ich vrátia do Rumunska. Posledného, najmladšieho z nich, pracovníci sociálnej kurately previezli do detského domova,“ dodala Bárdyová.

-BA- zdroj a foto: FB Polícia Slovenskej republiky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ