LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Nový lekár v chirurgickej ambulancii

0
659
V chirurgickej ambulancii bude nový lekár.

Chirurgickú ambulanciu v Centre zdravotníckej starostlivosti v Liptovskom Hrádku bude prevádzkovať nový lekár. Pôvodný chirurg ukončil svoju činnosť z dôvodu odchodu na starobný dôchodok. Mesto Liptovský Hrádok o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

Povolenie na prevádzkovanie zdravotníckeho zariadenia vydal Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) 23. októbra. Nový prevádzkovateľ musí ambulanciu sprevádzkovať do troch mesiacov od vydania povolenia. Ambulancia bude sídliť v centre zdravotníckej starostlivosti. „Podarilo sa nám zabezpečiť, že chirurgickú ambulanciu bude prevádzkovať Ladislav Šaffo z Ružomberka,“ priblížila riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu ŽSK povedala Silvia Pekarčíková.

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger zdôraznil, že v tejto dobe sa veľmi ťažko zháňajú lekári, aj preto je rád, že sa ŽSK podarilo zabezpečiť v čo najkratšom čase chirurga, ktorý v meste otvorí ambulanciu.

„Pre nás je čo najlepšia obsadenosť Centra zdravotníckej starostlivosti veľmi dôležitá. Nejde len o obyvateľov nášho mesta, ale v podstate celého regiónu horného Liptova. Ide o spádovú oblasť s približne 35.000 ľuďmi, ktorým by chirurg určite chýbal,“ uviedol Tréger.

-BA- zdroj: TASR, foto: taves.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ