Žilinský aktivista Groma napísal list premiérovi, status na Facebooku zaujal tisíce ľudí

0
4042
Patrik Groma s dcérou počas príhovoru účastníkom Diaľkového behu Osvienčim – Žilina na pamiatku Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera. (foto: zilina-gallery.sk)

Čitateľský tip.

Známy a populárny žilinský politik, aktivista, ekológ, filantrop a spoluautor úspešných historických kníh Patrik Groma zverejnil na facebookovej stránke „Paťo Groma“ list premiérovi Slovenskej republiky Igorovi Matovičovi.

List prinášame v úplnom znení.

LIST PREMIÉROVI SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Vážený pán premiér Igor Matovič,

mýlil som sa, keď som prednedávnom povedal, že riadite Slovensko ako malú eseročku, za čo ste ma zahrnuli spŕškou invektív. Pravda je taká, že neviete, bohužiaľ, riadiť ani malú eseročku.

Som z Vás sklamaný, ako urážate pospolitý slovenský ľud. Aj ja som sa nechal v minulosti mnohokrát uniesť a pre slovo som nechodil ďaleko a počastoval som politikov, ale poučil som sa. Na rozdiel od Vás som však nikdy neurazil občana ako Vy.

Pán premiér, hviezdy Vám priali, po voľbách Vám Slovensko ležalo pri nohách. Nikto Vám nerobil problémy, ľudia Vás podporovali a držali palce. Aj ja. Na margo, keď som ja vyhral komunálne poslanecké voľby a podieľal som sa na riadení našej Žiliny, tak práve Vaši stranícki nominanti mi od prvého dňa hádzali polená pod nohy. Ale vydržal som, dokonca náš tím odhodlaných ľudí v mnohých oblastiach posunul Žilinu na prvé miesto. Mimochodom, to sa Vašim nominantom v Žiline v súčasnosti nedarí a zlyhávajú podobne ako Vy.

Pán premiér, dnes po pol roku utekáte z bojiska so stiahnutým chvostom. Vaša vláda je chaotická, bez plánu, na veľmi nízkej manažérskej úrovni. Bohapusto ste urobili kšeft s nepresnými testami na COVID-19, porušili ste zákon a milióny eur zarobili Vaši kamaráti. Mohli ste testy objednať priamo u výrobcu, zatlieskal by som Vám. Teraz ste však klesli na úroveň zlodejov, ktorých ste kritizovali.

Pán premiér, zaplatil som 20 miliónov eur daní a odvodov, a preto ma hnevá, ako ste moje peniaze aj Vy dovolili prihrať svojim kamarátom. Veľakrát mi v podnikaní kvôli rozhodnutiam štátu nezostal žiadny zisk, veľakrát som išiel do veľkej straty, ale mzdy, dane a odvody som zaplatil vždy riadne a včas.

Pán premiér, Váš kšeft vyústil do chaotického testovania národa, mnohí ľudia si siahli na dno svojich síl a možností. Vyhrážate sa národu, nepočúvate odborníkov a nerešpektujete ani pani prezidentku. Národ Vás opúšťa. Najhoršie však na tom je to, že Vy a Vaša vláda ste dláždičmi ciest pre ešte horšie zlo ako ste Vy sám.

Pán premiér, nastal čas, aby ste odišli. Nastal čas na reorganizáciu vlády. Verím, že pomôže i pani prezidentka. Veď Slováci nie sú až takí bohatí, aby mrhali svoj čas s neschopnými ľuďmi. Svoju krajinu si už nedovolíme ďalší raz ukradnúť.

Príspevok je na Facebooku dostupný TU.

List premiérovi SR zverejnený na facebookovej stránke „Paťo Groma“.

Peter Mikoš, zdroj a foto: FB Paťo Groma

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ