RAJEC: Domov vďaky má približne 30 pozitívnych prípadov na COVID-19

0
1152
Domov vďaky má približne 30 pozitívnych prípadov na COVID-19.

Nákaza COVID-19 sa dostala aj do domova sociálnych služieb v Rajci, kde šírenie potvrdili v utorok 20. októbra antigénové testy a vo štvrtok 22. októbra aj PCR testy.

„V sociálnom zariadení Domov vďaky Rajec je približne 30 pozitívnych prípadov. Predbežné opatrenia (izolácia pozitívnych, zabezpečenie opatrovateľskej služby) boli prijaté na základe podozrenie z antigénových testov už v priebehu týždňa. Opatrenia boli potvrdené po vykonaní PCR testov, ktoré potvrdili podozrenie,“ poskytol informácie Martin Kapasný. V zariadení by malo byť nakazených 23 klientov z 29 a piati zamestnanci.

„Zdravotný stav je zatiaľ viac-menej s minimálnymi príznakmi, jeden klient bol v nedeľu prevezený do nemocnice s problémami s dýchaním, ostatní majú mierne príznaky, dvaja klienti majú zvýšené teploty nad 37,5,“ oznámil primátor mesta Rajec Milan Lipka.

Dodal, že zariadenie funguje v režime nariadenom regionálnym hygienikom. „Už od začiatku minulého týždňa, kedy bolo potvrdených 6 prípadov antigénovými testami, sme vytvorili provizórne ubytovanie pre personál, opatrovateľky zvlášť, kuchárky zvlášť. To znamená, že zamestnanci sú odčlenení od okolia, od rodiny, v zariadení sa taktiež nemôže miešať personál, ktorý obsluhuje pozitívnych klientov, s tými negatívnymi.“

-BA- zdroj: MY Žilina, foto: Mesto Rajec

ZANECHAŤ ODPOVEĎ