LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Predĺžené otváracie hodiny domu smútku

0
645
Mesto predlžuje otváracie hodiny domu smútku, na cintoríny sa dostanete bez obmedzení.

Mesto Liptovský Mikuláš od tohto týždňa predlžuje otváracie hodiny domu smútku. Samospráva chce takýmto spôsobom predísť náporu obyvateľov na hlavnom cintoríne v období pred Dušičkami, informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Počas pracovných dní do piatka 23. októbra budú pracovníčky Domu smútku vo Vrbici návštevníkom k dispozícii od 7.30 h do 17.00 h. Predĺžené otváracie hodiny budú podľa hovorkyne platiť aj od pondelka 26. októbra do pondelka 2. novembra vrátane víkendu Pamiatky zosnulých.

„Chceme tak dať možnosť obyvateľom vyhnúť sa davom na cintoríne a rozptýliť návštevníkov, aby sa nesústredili či už v priestoroch predajne so smútočným tovarom alebo v kancelárii, kde sa overujú platby za hrobové miesta,“ vysvetlila hovorkyňa.

Dodala, že na Vrbický cintorín môžu obyvatelia mesta ísť kedykoľvek. „Po 17.00 h sa zatvára len hlavná brána, bočné vstupy ostanú otvorené, aby pozostalí mali možnosť navštíviť cintorín aj vo večerných hodinách. Žiadny z liptovskomikulášskych cintorínov sa v nočných hodinách nezamyká,“ dodala Čapčíková.

-BA- zdroj: TASR, foto: FB Mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ