ŠKOLSTVO: Stredné školy prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania až do odvolania!

0
951
Stredoškoláci prechádzajú od dnes na dištančnú formu vzdelávania až do odvolania.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky včera 11. októbra informovalo o prijatom opatrení, ktoré sa dotklo vyučovania na stredných školách. V súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou dôjde od dnes 12. októbra k prerušeniu vyučovania.

O tejto zmene informoval minister školstva Branislav Gröhling počas včerajšieho zasadnutia Ústredného krízového štábu. Platnosť opatrenia, ktoré má pomôcť zvládnuť vývoj aktuálnej situácie vďaka zníženiu mobility žiakov, bude do odvolania.

Stredoškolskí študenti mávajú po vyučovaní ďalšiu mimoškolskú činnosť v kluboch v najmenej ucelených kolektívoch, mobilita v tejto vekovej kategórii je preto najväčšia.

„V školách sme nezaznamenali ohniská nákazy a na dištančné vzdelávanie zatiaľ prešlo okolo 4 percent žiakov. So zhoršujúcou situáciou je však potrebné zaviesť ďalšie opatrenia, ktoré nám pomôžu zvládnuť tento negatívny vývoj,“ informuje ministerstvo na sociálnej sieti.

Zrušené budú po novom krúžky, lyžiarske a plavecké kurzy, výlety, skupinová výučba v ZUŠ, exkurzie mimo škôl. Školské družiny budú pokračovať za prísnych opatrení. Stredné školy prejdú na dištančné vzdelávanie. Na osemročných gymnáziách, budú otvorené ročníky, ktoré korešpondujú s ročníkmi na základnej škole, teda prvé štyri.

Minister školstva Branislav Gröhling uviedol, že vyučovanie na základných školách sa bude snažiť udržať čo najdlhšie. Výučba malých detí dištančnou formou je zložitá, kdežto stredoškoláci sú už schopní sa učiť aj sami.

-BA- zdroj: ŽilinaK, foto: webnoviny

ZANECHAŤ ODPOVEĎ