RUŽOMBEROK: Nemocnica pristúpila k reprofilizácii lôžok

0
956
V Ružomberku je k dispozícii 107 lôžok pre pacientov s COVID-19.
Vzhľadom na vývoj situácie a nárastu počtu nakazených pacientov koronavírusom v regiónoch Orava a Liptov pristúpila Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – FN k reprofilizácii lôžok. Do dnešného dňa vojenská nemocnica, podľa zákona o hospodárskej mobilizácii, reprofilizovala 69 lôžok na viacerých oddeleniach a klinikách nemocnice.
Pre pacientov s vírusovým ochorením COVID-19 má k dispozícii aj 28 lôžok na klinike infektológie. Ďalších 10 lôžok, pre pacientov, ktorých zdravotný stav si vyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, je pripravených na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny (KAIM). Pre pacientov podozrivých z nákazy COVID-19 a pre pacientov s pozitívnym výsledkom je ďalej vyčlenená jedna operačná sála v chirurgickom pavilóne.
Celkovo má ÚVN SNP Ružomberok- FN k dispozícii 107 lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. K dnešnému dňu evidujeme hospitalizovaných 25 pacientov s COVID-19 na Klinike infektológie a 5 pacientov s COVID-19 na KAIM (pacienti pripojení na umelú pľúcnu ventiláciu) – z nich 9 je z regiónu Liptov a 21 z regiónu Orava.
Nemocnica pristúpila tiež k obmedzeniu plánovaných operačných výkonov v závislosti od vyťaženia kliniky KAIM. Dotknutých pacientov budú o zrušení ich operačného výkonu včas informovať jednotlivé pracoviská. Špecializovaná ambulantná starostlivosť však obmedzená nie je, pacienti tak môžu aj naďalej absolvovať svoje dohodnuté prehliadky u lekárov špecialistov, informovala ÚVN na svojej sociálnej sieti.
-BA- zdroj a foto: ÚVN

ZANECHAŤ ODPOVEĎ