PREZIDENTKA ZASADLA SPOLU S EPIDEMIOLÓGMI A HLAVNÝM HYGIENIKOM!

0
727
V utorok 22. septembra pozvala prezidentka do Prezidentského paláca epidemiológov a hlavného hygienika.
Prezidentka SR Zuzana Čaputová s obavami sleduje zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na Slovensku i za hranicami. Situácia nie je dobrá, skonštatovala na sociálnej sieti po utorkovom stretnutí s epidemiológmi a hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom. Dobrou správou pre SR je podľa nej zabezpečenie antigénového testu na COVID-19 s výsledkami do pár minút. Za potrebné považuje zlepšenie komunikácie zo strany štátu a jeho inštitúcií. Ľudí vyzvala na rešpektovanie odporúčaní a opatrení.

Čaputová pripomenula, že je len v našich rukách, aby sme tvrdým opatreniam dokázali predísť. Vyžaduje si to podľa nej väčšiu mieru obozretnosti, vyhýbania sa miestam s vysokým rizikom nákazy a dôsledné rešpektovanie opatrení a odporúčaní hygienikov a epidemiológov. Zdôrazňuje tiež potrebu nosenia rúšok.

„So znepokojením sledujem aj názory rôznych ľudí, ktorí bez rešpektu a samozrejme aj bez zodpovednosti za výsledok šíria dezinformácie,“ poznamenala.

Aj v rámci druhej vlny je SR podľa prezidentky stále na tom lepšie ako okolité štáty a podľa slov odborníkov sme na ďalšie obdobie pripravení. „Potrebujeme sa však výraznejšie pohnúť v zabezpečení dostatočnej finančnej, materiálnej, ale aj morálnej podpory našim zdravotníkom a zdravotníčkam v prvej línii,“ zdôraznila. Ľudí vyzvala na empatiu, solidaritu so slabšími a ohľaduplnosť.

Pri zabezpečení antigénových testov na COVID-19 prisľúbila svoju pomoc, aby ich SR zadovážila čo najskôr, rovnako ako pri zabezpečovaní liečiv.

-BA- zdroj: TASR, foto: Facebook – Zuzana Čaputová

ZANECHAŤ ODPOVEĎ