KYSUCE: Chytili zlodeja, ktorý prepadol čerpaciu stanicu

0
754
Colníci so psami.

Muža, ktorý prepadol čerpaciu stanicu na Kysuciach a ušiel, hľadala hliadka príslušníkov finančnej správy zo žilinského colného úradu. Spozorovala ho v neďalekom lesnom poraste, odcudzenú finančnú hotovosť mal vo vrecku nohavíc, informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

„Príslušníkov finančnej správy po príchode do priestorov čerpacej stanice informovala obsluhujúca, že ju pred niekoľkými minútami prepadol muž, ktorý jej odcudzil finančnú hotovosť vo výške približne 1000 eur. Mal mať pri sebe nôž,“ načrtla hovorkyňa.

Po tom, ako na miesto prišla policajná hliadka a požiadala o súčinnosť pri pátraní po podozrivej osobe, sa príslušníci finančnej správy pustili do hľadania. „Informácie o výzore muža, ako aj o priebehu udalosti mali od svedka z priľahlého parkoviska. Približne po dvoch hodinách zdolávania hustých porastov, brodenia sa potokom a za výdatného dažďa spozorovali v kríkoch muža, ktorého vzhľad zodpovedal opisu,“ dodala Chríbiková.

Hliadky osobu obkľúčili, spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode, pretože kládla odpor. Pri bezpečnostnej prehliadke jej v zadnom vrecku nohavíc našli finančnú hotovosť. Zistili, že ide o 18-ročného mladíka z obce Kelčov. „Na pokračovanie v ďalších úkonoch si ho prevzala výjazdová skupina Okresného riaditeľstva Policajného zboru Čadca,“ konkretizovala hovorkyňa.

-BA- zdroj a foto: TASR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ