ŽILINA: Primátor sa bojí odvolania, narýchlo zvoláva poslancov

0
2215
Aj títo žilinskí poslanci dali primátorovi Fiabáne povestné "zaucho", verejne kritizovali ním uzatvorené zmluvy o právnom poradenstve v hodnote takmer 1 milión eur.

Čitateľský tip

Nedávno sme uverejnili článok o odvolávaní primátora mesta Žilina Petra Fiabáneho, ktorý vzbudil veľký ohlas medzi Žilinčanmi. Do redakcie nám prišlo veľa negatívnych reakcií na prácu primátora Fiabáneho, ktorému občania nemôžu odpustiť nesplnené volebné sľuby. Nečudo, že popularita primátora v meste prudko klesá.

Primátor čelí odvolávaniu, pretože si neplnil poriadne svoje povinnosti a v rozpore so zákonom mestská organizácia, ktorú Fiabáne riadil, nezverejňovala takmer dva roky faktúry a objednávky.

O kauze sme písali TU.

Primátor Fiabáne dostal strach a narýchlo zvoláva mestských poslancov, aby ich prehovoril a neodvolali ho. Pre primátora je to poriadna hanba, pretože v minulosti práve on kritizoval praktiky, ktoré teraz sám porušil. Z teplého miestečka sa Fiabánemu moc nechce a poslednú nádej vkladá do poslaneckého stretnutia v kníhkupectve poslanca Ničíka.

Podľa zdroja z Mestského úradu v Žiline je rozhodnutá značná časť poslancov, že budú hlasovať tak ako pri rovnakých prípadoch v minulosti, teda za odvolanie primátora z funkcie predsedu predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Malá Fatra. Sľúbili to predsa svojim voličom, ak ich opäť Fiabáne „neopije rožkom“.

Peter Mikloš, zdroj: mesto Žilina, foto: Facebook Nezávislí poslanci

ZANECHAŤ ODPOVEĎ