ČADCA: Nenechajte si ujsť podujatie „Mesto otvorené umelcom 2020“

0
693
Aj minuloročné podujatie "Mesto otvorené umelcom" malo vysokú úroveň.

Mesto Čadca a Dom kultúry Čadca organizujú od 17. do 19. septembra 2020 – 9. ročník Mesto otvorené umelcom. Zámerom projektu je spojiť tvorbu talentov žijúcich v našom meste. Je to symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2020/2021.

Podujatie začína vo štvrtok 17. septembra 2020 na Námestí slobody (pred MsÚ) o 14.30 hod. symbolickým otvorením mesta umelcom s následným sprievodom divadelníkov cez Palárikovu ulicu s zastavením pri mestskej fontáne. Pri tých sa verejnosti predstavia členovia Detského mládežníckeho divadelného súboru EVA, tanečnice SMT JOJA a mažoretky ELL ČAČA, nebudú chýbať folkloristi z detského folklórneho súboru Kelčovan.

V piatok 18. septembra 2020 o 16.00 hod. sa uskutoční vo výstavných priestoroch Domu kultúry v Čadci vernisáž výstavy mladej fotografky – Beáty Budošovej z Čadce pod názvom Svet mojimi očami. Výstava bude trvať od 18. septembra do 18. októbra 2020. Týmto pozývame i ďalších mladých umelcov a ponúkame im možnosť prezentácie vlastnej tvorby v ďalších ročníkoch Mesta otvoreného umelcom. Záujemcovia sa môžu hlásiť u výtvarníčky Domu kultúry Gabriely Muchovej.

Sobota patrí Fotomaratónu Vlada Adamka 2020. Prezentácia a registrácia súťažiacich bude v sobotu medzi 9.00 – 9.30 hod. v Dome kultúry v Čadci. Následne sa účastníci dozvedia témy a podmienky účasti na fotomaratóne. Najlepšie zábery budú ohodnotené peknými cenami.

Uvedomujeme si, že nás čaká náročné obdobie, ktoré je poznačené situáciou súvisiacou s COVID-19. Veríme, že naďalej ostanete našimi vernými priaznivcami a kultúrne podujatia budú naďalej súčasťou vašich- našich životov.

Peter Mikloš: zdroj a foto: mesto Čadca

ZANECHAŤ ODPOVEĎ