LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Budúci rok by malo pribudnúť 150 nových pracovných miest

0
872
Budúci rok by malo pribudnúť 150 nových pracovných miest.

V priemyselnom areáli vo Vyšných Fabrikách v Liptovskom Hrádku by na budúci rok malo pribudnúť 150 nových pracovných miest. Presťahovať by sa tam mala fabrika z Maďarska, ktorá sa venuje najnovším elektrotechnickým technológiám v rámci automobilového priemyslu, ako uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

„So zástupcom investora už dlhodobo pracujeme na tom, aby sa na jar budúceho roka mohlo stavať a do konca roka 2021 bola stavba ukončená. Ide najmä o záležitosti okolo územného a stavebného povolenia,“ vysvetlil primátor.

Investor podľa Trégera vidí v meste veľký potenciál. „Ide najmä o tradíciu, lojálnosť pracovníkov, a hlavne o vysokú odbornosť a inovatívne schopnosti mladých absolventov strednej odbornej školy elektrotechnickej, ktorí sa po ukončení štúdia uplatnia v tomto segmente,“ priblížil primátor.

Pre mesto je podľa neho veľmi dôležitá aj skutočnosť, že ide o čistý priemysel bez zvyšujúcej sa dopravy a škodlivých vplyvov na životné prostredie.

Cesta na Vyšné Fabriky momentálne nie je v dobrom stave, podľa Trégera pracujú aj na vyriešení tohto problému. „Dve tretiny cesty ešte nie sú usporiadané. S Teslou rokujeme, ale ešte sme zatiaľ nedospeli k dohode,“ doplnil. Vzhľadom na stav cesty by ju mesto chcelo získať za euro alebo bezplatným prevodom, aby následne mohli pristúpiť k oprave.

-BA- zdroj: TASR, foto: wikipedia

ZANECHAŤ ODPOVEĎ