ŽILINSKÝ KRAJ: Policajt v čase voľna zachraňoval rodinu pred útokom divého roja ôs

0
927
Policajt v čase voľno zachraňoval rodinu pred rojom divých ôs.

Obrovský rešpekt patrí policajtovi, ktorý v čase voľna zachraňoval rodinu pred útokom divého roja ôs, aj keď má na ne sám alergiu, ako informovala polícia na svojej sociálnej sieti.

Tak ako každý z nás, aj npráp. Roman Kvasňovský z Polícia SR – Žilinský kraj sa v čase svojho osobného voľna počas letných dní rozhodol aktívne oddychovať, a to malou cyklotúrou. Vtedy ešte nevedel, že v ten deň zažije viac adrenalínu ako čakal.

V podvečer, keď sa už vracal bicyklom domov, pod zeleným mostom pred neho vybehol muž v šoku, ktorý utekal a kričal „Osy, osy!“. Následne z kríkov vybehla aj žena s dvoma deťmi, pričom všetci sa metali a deti plakali. Roman si všimol, že najviac napadnuté sú neznáma žena a jej dcéra, neváhal ani sekundu a snažil sa ich zbaviť ôs jeho holými rukami. Neznáma žena mu následne povedala, že namieste majú ešte osobné veci, ktoré potrebujú. Roman v duchu hesla „pomáhať a chrániť“ išiel na inkriminované miesto, no v tom zbadal roj ôs, ktorý ho v tej chvíli napadol. Roman utekal domov, ktorý od miesta nebol ďaleko, vzal postrek proti osám a ponáhľal sa naspäť. Postupne odpudil postrekom osy z každého na mieste a všetkých členov rodinky sa pýtal na ich zdravotný stav. Na mužovi bolo zjavne vidieť, že je malátny a točila sa mu hlava. Najviac boli dobodané žena a dcéra. Roman ihneď volal sanitku a následne si uvedomil, že aj on bude potrebovať pomoc, lebo je alergický na bodnutie osou. Napriek tomu sa do príchodu sanitiek snažil všetkých upokojiť, pretože sa mieste vládol chaos a obavy. Po príchode sanitiek na miesto boli všetci odvezení do nemocnice a všetko dobre dopadlo. Celá rodinka sa má už dobre a Roman je napriek 15 bodnutiam ôs v poriadku tiež.

Policajtovi Romanovi, patrí veľký rešpekt!

-BA- zdroj a foto: Polícia Slovenskej republiky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ