ŽILINA: Čo hovoríte na zavedenie e-kolobežiek?

0
751
E-kolobežky už aj v Žiline.

 

V Žiline umiestnili počas júla spolu 146 e-kolobežiek. Ich maximálna rýchlosť v meste je stanovená na 20 kilometrov za hodinu, v zóne historického centra ulica A. Bernoláka a Bulvár, Mariánske námestie s okolitými ulicami, Sad SNP a Národná ulica by mala platiť polovičná rýchlosť. Prístroj má pri plnom nabití dojazd približne 40 kilometrov.

Niekoľko informácií k používaniu zverejnil viceprimátor Vladimír Randa: „Odstavovanie kolobežiek je možné výhradne na virtuálnych staniciach, ak odparkujete mimo vyznačeného miesta, aplikácia vám naúčtuje poplatok 30 eur. Cena za používanie je 50 centov za odomknutie + 10 centov za minútu. Pri použití kolobežky počas celého dňa nebude cena nikdy vyššia ako 25 eur. Vyskúšajte, dávajte pozor na seba i ostatných, buďte ohľaduplní a zdieľajte. Pretože zdieľanie je budúcnosť.“ 

Kolobežky sú zelenej farby v duchu firemnej identity estónskej spoločnosti Bolt, ktorá sa v minulosti volala mTakso a Taxify. V Žiline funguje aj systém zdieľaných bicyklov, ktorý samospráva dotuje a vďaka tomu je pre Žilinčanov bezplatný.

A aký názor na zavedenie e-kolobežiek máte Vy? Už ste ich skúšali? Podeľte sa s nami o Váš názor.
-BA- zdroj: ŽilinaK, foto: tikzilina

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ