MALÁ FATRA: Záchranári pomáhali v Zázrivej aj na Suchom pri vážnych situáciách

0
948
Záchranári pomohli zranenej českej turistke na vrchole Suchého, ktorá si spôsobila pravdepodobne zlomeninu členka.

Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) z Malej Fatry v sobotu 29. 8. 2020 v dopoludňajších hodinách boli prostredníctvom Aplikácie HZS požiadaní o pomoc pre 28-ročného slovenského turistu, ktorý na turistickom chodníka nad obcou Zázrivá v oblasti Žakovej skaly dostal epileptický záchvat.

Ešte počas hovoru na tiesňovú linku záchvat odznel, ale turista nebol schopný ďalšieho postupu. Záchranári HZS muža po príchode na miesto vyšetrili, poskytli mu neodkladné zdravotné ošetrenie a následne ho terénnym automobilom transportovali do nemocnice v Dolnom Kubíne.

Záchranári pomohli zranenej českej turistke na vrchole Suchého, ktorá si spôsobila pravdepodobne zlomeninu členka.

Ešte počas zásahu nad obcou Zázrivá boli záchranári požiadaní o pomoc pre 24-ročnú českú turistku na vrchole Suchého, ktorá si spôsobila pravdepodobne zlomeninu členka. Žene po príchode na miesto poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, vzhľadom na silné bolesti jej podali inhalačné analgetikum Penthrox, zranenú končatinu jej zafixovali a následne ju na nosidlách KONG transportovali na Chatu pod Suchým a odtiaľ terénnym automobilom do Varína, kde si ju prevzala posádka RZP, s ktorou pokračovala do nemocnice v Žiline.

Peter Mikloš, zdroj a foto: HZS

ZANECHAŤ ODPOVEĎ