LIPTOVSKÝ HRÁDOK: Oplotenie bude stáť 45 000 €

0
698
Oplotenie bude stáť 45000€

Mesto Liptovský Hrádok pristúpilo k úprave oplotenia pri Materskej škole (MŠ) Belanská. Za stavebné práce zaplatí približne 45.000 eur.

„Vnútornú i vonkajšiu rekonštrukciu má už škôlka za sebou. Teraz sme pristúpili k úpravám oplotenia, ktoré už bolo v zlom stave. Spadla naň aj borovica,“ vysvetlil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Okrem stavebných úprav bude mať investícia podľa primátora aj pridanú hodnotu. „Z vnútornej strany budú mať deti priestor na kreslenie. Postupne pribudnú aj lezecké steny na rozvoj pohybových zručností, ale i rôzne interaktívne prvky podľa ročných období. Práce budú, samozrejme, za maximálnych bezpečnostných opatrení,“ doplnil.

Betónový múrik okolo areálu má výšku od 20 do 56 centimetrov, pletivové dielce sú vysoké 150 centimetrov a oplocujú štyri pavilóny materskej školy. „Pôvodné pletivo i stĺpiky demontujeme, múrik nanovo obetónujeme a vystužíme. Nová výplň oplotenia bude pozostávať z pletivových dielcov v dĺžke približne 200 metrov a betónových panelov v dĺžke približne 80 metrov. Pôvodných päť brán a bráničku zbavíme pôvodných náterov a hrdze, aby sme ich mohli opatriť novým antikoróznym náterom a vrchnou farbou,“ vysvetlila vedúca odboru školstva Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Martina Harichová.

Práce by mali trvať maximálne 60 dní.

-BA- zdroj: TASR, foto: Mesto Liptovský Hrádok

ZANECHAŤ ODPOVEĎ