TERCHOVÁ: K vražde Slováka fašistami sa vláda stavia laxne, je to veľké fiasko

0
2010
K vražde Slováka fašistami sa vláda stavia laxne, je to veľké fiasko.

Aktualizované 21. 8. 2020 o 14.00 hod.

V roku 2018 zavraždili belgickí policajti na letisku Charleroi Slováka Jozefa Chovanca pôvodom z Terchovej tým, že mu 16 minút kľačali na hrudi, jedna policajtka pritom fašisticky hajlovala.

Miesto posledného odpočinku zavraždeného Jozefa Chovanca. (zdroj: FB Kamenárstvo LAVADO)

Šokujúce zábery priemyselnej kamery sa objavili až pred pár dňami, ktoré dokazujú, že slovenský občan bol zavraždený a výpovede policajtov o tom, že si smrť privodil sebapoškodzujúcimi zraniami sú klamstvom.

Zavraždený Jozef Chovanec s rodinou.

V Belgicku padajú hlavy vysokopostavených policajtov a na Slovenku sa celá záležitosť zo strany vlády berie nepochopiteľne vágne. Pritom slovenská vláda vie prijať bleskurýchle stanovisko v situácii v Bielorusku, ale nevie prijať zásadné a rýchle stanovisko v súvislosti s vraždou slovenského občana políciou v Belgicku. Na jednej strane našej vláde prekáža brutalita a na druhej strane ticho klopí oči. Je to žalostné a smutné.

Naša milá vláda, dvojaký meter sa dnes už nenosí. Zobuďte sa.

Aktualizované 21. 8. 2020 o 14.00 hod.

Zatiaľ len na sociálnej sieti reagoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS): „Rovnako ako celá slovenská verejnosť, som šokovaný zábermi, ktoré zverejnili belgické médiá, a brutalitou, s akou sa chovali tamojší policajti v cele k nášmu občanovi Jozefovi Chovancovi v roku 2018“.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová absolútne odsudzuje smrť Jozefa Chovanca, ktorého v roku 2018 zadržali na belgickom letisku. V aktivitách smerom k belgickej strane sa spolieha na ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka (nominant SaS). Ak bude treba, zasiahne aj zo svojej pozície, informovala o tom dnes v piatok 21. 8. 2010 a dodala: „Je absolútne neprípustné akékoľvek násilie, ktoré nebodaj vedie k smrti občanov zo strany polície alebo bezpečnostných zložiek, takže takýto akt, v ktorého dôsledku zomrel náš občan, absolútne odsudzujem“.

Peter Mikloš, foto: Reprofoto – Youtube/7sur7

ZANECHAŤ ODPOVEĎ