RUŽOMBEROK: Vojenská nemocnica v Ružomberku reprofilizovala lôžka aj pre covidových pacientov

0
706
Vojenská nemocnica v Ružomberku reprofilizovala lôžka pre covidových pacientov.

RUŽOMBEROK – Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku pristúpila k opätovnej reprofilizácii lôžok na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny pre covidových a necovidových pacientov. Vedenie nemocnice tak zareagovalo na nárast pozitívnych pacientov vyžadujúcich si pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovala o tom hovorkyňa ÚVN Petra Dišková.

Podľa hovorkyne nemocnica reprofilizovala lôžka tak, aby neohrozila plánované operácie. „A to dovtedy, kým nespustíme do prevádzky nový covidový pavilón. Zároveň sme dočasne zaviedli zákaz návštev na centrálnej Jednotke intenzívnej starostlivosti a na lôžkovej časti Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ priblížila Dišková.

V nemocnici sú aktuálne hospitalizovaní traja pacienti, u ktorých testy potvrdili ochorenie COVID-19. „Ide o 61-ročného muža zo Žiliny a dve ženy z Kysuckého Nového mesta vo veku 56 a 60 rokov,“ dodala prednostka kliniky infektológie Anna Lesňáková.

Jedna pacientka je hospitalizovaná priamo na klinike infektológie. Stav ďalších dvoch pacientov si podľa hovorkyne vyžadoval pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Oboch previezli na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny. Vo štvrtok pacientom podali liek s účinnou látkou remdesivir. Zdravotníci v ÚVN od 1. marca 2020 urobili takmer 4500 odberov na COVID-19. „Z tohto počtu malo 50 pacientov pozitívny výsledok. Z nich 24 bolo hospitalizovaných a 26 liečených ambulantne,“ uviedla Dišková.

-BA- foto a zdroj: www.topky.sk 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ