Žilina a Ružomberok spoznali svojich súperov v 1. predkole Európskej ligy

0
837
Futbalisti Žiliny a Ružomberka vo vzájomnom zápase.

Vicemajster MŠK Žilina dostal The New Saints z Walesu, duel sa uskutoční na Britských ostrovoch. Súboje 1. predkola sú na programe vo štvrtok 27. augusta 2020.

Súperom futbalistov MFK Ružomberok v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 bude Servette Ženeva, hrať sa bude na jeden zápas vo Švajčiarsku.

Pri pondelňajšom žrebe v Nyone rozdelila UEFA 94 klubov, vrátane ôsmich víťazov predkvalifikácie, na základe koeficientov do pätnástich vopred určených skupín medzi nasadené a nenasadené. Všetci slovenskí zástupcovia figurovali medzi nenasadenými. Platilo pravidlo, že sa nemohli stretnúť kluby z rovnakej národnej asociácie.

Žilina a Ružomberok sa ocitli v spoločnej ôsmej skupine a okrem vyžrebovaných súperov mohli ešte dostať aj FC Vaduz z Lichtenštajnska.

V dôsledku pandémie koronavírusu sa zápasy predkola i play off budú hrať na jeden zápas. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že stretnutia sa v prípade potreby budú môcť odohrať aj na neutrálnej pôde. Ak domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde. Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou.

Peter Mikloš, zdroj: www.aktuality.sk, foto: huste.joj.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ