Nájdime osobnosť Žilinského kraja

0
935
V minulosti si prevzal ocenenie Cena Žilinského samosprávneho kraja i dlhoročný vynikajúci žilinský hokejista a tréner Dušan Ondruš za neoceniteľný prínos v hokejovom hnutí v Žiline i na Slovensku.

Nominácie na najvyššie ocenenie kraja môže predkladať široká verejnosť do 31. augusta 2020.

Opäť po roku ocení Žilinský samosprávny kraj významné osobnosti. Tipy na tohtoročných laureátov na najvyššie krajské ocenenie môže predkladať široká verejnosť do konca augusta do 31. augusta 2020.

Oceňovanie osobností má v kraji dlhoročnú tradíciu. Župa takýmto spôsobom vzdáva úctu a vďaku tým, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj Žilinského kraja a života jeho občanov. „S naším krajom je spätých mnoho výnimočných ľudí. Lekárov, pedagógov, vedcov, športovcov, rôznych aktivistov, ktorí ovplyvnili životy ľudí v kraji a robia náš kraj lepším a krajším. O mnohých z nich zrejme ani netušíme. Preto by som chcela apelovať na verejnosť, aby nám dali o týchto výnimočných ľuďoch vedieť a poslali nám svoje tipy na nominácie. Spoločne tak vyberieme tých, ktorí si tento rok odnesú Cenu ŽSK a Pamätnú plaketu,“ povedala županka Erika Jurinová.

Doteraz pribudlo do siene slávy takmer 100 významných osobností. Vlani si Cenu ŽSK prevzali farmakologička Gabriela Nosáľová, 94-ročný aktívny bojovník v Slovenskom národnom povstaní Jaroslav Prokop a manželský pár Oľga a Ľubomír Feldekovci. Pamätnú plaketu získali dlhoročná herečka Slovenského komorného divadla v Martine Jana Oľhová, umelecký fotograf, výtvarník a grafik Ivan Köhler, priekopník v problematike mastocytóz Martin Péč, celosvetovo uznávaný biblista František Trstenský a dvojica zakladateľov charitatívneho športového podujatia Barlatón Ivan Šobáň a Dalibor Novotný.

Nominácie je možné predkladať do konca augusta a to buď osobne na Úrade ŽSK v Kancelárii predsedníčky, poštou na adrese: Úrad ŽSK, Kancelária predsedníčky ŽSK, Komenského 48, 011 09 Žilina alebo e-mailom na navrhosobnosti@zilinskazupa.sk.

Nominácia musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia ŽSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia a spracovaním osobných údajov.

Podrobný postup ako nominovať kandidáta, aj prihlasovací formulár je na stránke https://www.zilinskazupa.sk/sk/samosprava/urad-zsk/odbor-informacii-zahranicnych-vztahov/udelovanie-oceneni-zsk/

Peter Mikloš, zdroj a foto: ŽSK

ZANECHAŤ ODPOVEĎ