LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Mesto je jednotkou v budovaní cyklotrás v Žilinskom kraji

0
1182
Liptovký Mikuláš je jednotkou v budovaní cyklotrás v Žilinskom kraji.

Mesto Liptovský Mikuláš aktívne spolupracuje s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Region Liptov pri riešení problémového úseku pre cyklistov v okrajovej časti Liptovského Mikuláša. „Za najdôležitejšie považujeme prípravu projektovej dokumentácie na úsek Liptovská Ondrašová-Liptovský Trnovec. Náklady na dokumentáciu hradí oblastná organizácia. Dokumentácia bude hotová ešte v tomto roku a následne budeme pracovať na stavebnom povolení,“ podotkla riaditeľka oblastnej organizácie Darina Bartková.

Spoločnými aktivitami sa obe organizácie tiež snažia zlepšiť proces prípravy Vážskej cyklomagistrály ako spojenia medzi dvomi najväčšími liptovskými mestami po severnom brehu Liptovskej Mary a Cesty okolo Tatier. „Za ostatný rok a pol sa nám podarilo dohodnúť prípravu štúdie cyklodopravných trás, ktorú zabezpečuje župa. Štúdia bude čoskoro odovzdaná. Okrem toho sme zoskupili obce, ktorými bude prechádzať budúca trasa. Tieto združenia nám zefektívnia projektovú prípravu,“ konštatoval primátor Ján Blcháč.

Cieľom je vybudovať cyklochodník, ktorý pôjde prevažne popri cestách vedúcich po severnej strane Liptovskej Mary ale tak, aby bol priestorovo oddelený od ciest a teda bezpečný pre cyklistov a ostatných užívateľov. Vedenie popri cestách je nutné najmä z dôvodu zložitých majetkovoprávnych vzťahov a iné riešenie ako vedenie trasy popri existujúcich cestách nie je reálne. „Už sa uskutočnili aj rokovania s predstaviteľmi Slovenského vodohospodárskeho podniku a pripravujeme stretnutie s Lesmi SR s cieľom vedenia trasy prioritne po štátnych pozemkoch, ktoré tieto organizácie spravujú,“ dodal primátor

Peter Mikloš, zdroj a foto: mesto Liptovský Mikuláš

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ