Patrik zachránil Patrikovi život, dojemný odkaz po rokoch

0
9646
Záchranca Patrik (vľavo) a zachránený Patrik.

ČITATEĽSKÝ TIP

Na portáli www.cas.sk v Medzinárodný deň priateľstva uverejnili dojemné poďakovanie Patrika, ktorému iný Patrik zachránil život.

Galerista Patrik Martaus je v Žiline a širokom okolí známy ako organizátor kultúrnych, športových, ale najmä charitatívnych podujatí. Dokonca je držiteľom viacerých slovenských rekordov.

Patrik sa pre Nový Čas vyjadril: „Z tisícok mojich známych a priateľov by som určite vybral môjho najlepšieho priateľa, ktorým je Patrik Groma.

Takto Patrik začal rozprávať príbeh svojho priateľstva s menovcom zo Žiliny. „Spoznali sme na Základnej škole Moskovská na sídlisku Vlčince v Žiline, kde chodil do vedľajšej triedy v tom istom ročníku a sporadicky sme sa hrávali na našom sídlisku. Potom sme sa na pár rokov stratili z dohľadu, lebo som sa presťahoval do centra mesta. Neskôr sme spolu s Patrikom nastúpili na tú istú strednú školu, dokonca do tej istej triedy. Na gympli sme boli skvelí kamaráti a potom sa naše cesty opäť rozišli,“ vraví Žilinčan a dodáva, že s kamarátom sa stretol až po rokoch.

Ich priateľstvo ešte viac upevnila udalosť, ktorá sa mohla skončiť veľkým nešťastím, ale našťastie sa tak nestalo. „Jedného letného dňa v júni som bol u neho v kancelárii na Radnici mesta Žilina, kde Patrik Groma vykonával funkciu viceprimátora Žiliny. Debatovali sme o všeličom, hlavne o letnej dovolenke a ja som nečakane utrpel mozgovú príhodu. Ochrnul som, stratil som reč a takmer som zomrel. Patrik promptne reagoval, odviezol ma do nemocnice a zachránil mi život. Je to môj ozajstný priateľ,“ ukončil rozprávanie Patrik Martaus.

Patrik Martaus (v strede) a Patrik Groma v žilinskej galérii Genius loci. Spoločnosť im robí moderátorka Silvia Pekarová. (foto: Jozef Feiler)

Stali ste sa svedkom nejakej milej udalosti? Napíšte nám a my príbeh zverejníme.

Peter Mikloš, zdroj a foto: Nový Čas – Jana Rojková

ZANECHAŤ ODPOVEĎ