LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: V Okoličnom bude letná škola

0
1217
Počas leta budú mať deti k dispozícii škôlku.

Zmysluplné využitie voľného času pre deti počas prázdnin ponúka žiakom letná škola, na ktorú získala finančnú podporu Základná škola s materskou školou Okoličianska.

„V letnej škole chceme upevniť a prehĺbiť vedomosti a zručnosti žiakov, ktorí prejavili záujem a tým uľahčiť ich adaptáciu na školské prostredie. Na aktivitách budeme spolupracovať s Centrom voľného času, so základnou umeleckou školou či s detskou jazykovou školou. Činnosť letnej školy sa uskutoční formou zážitkového učenia a didaktických hier. Popoludní budú aktivity pokračovať v školskom klube detí,“ priblížila riaditeľka školy Zuzana Pavelicová.

Žiaci 1. až 4. ročníka navštívia letnú školu v termíne od 10. do 14. augusta 2020. Cieľom projektu bude opätovné stretnutie a rovesnícka interakcia, ktoré budú prepojené s podnetnými výchovno-vzdelávacími aktivitami.

Piataci až ôsmaci sa budú od 17. do 21. augusta zameriavať na rozvoj tvorivosti a kritického myslenia. „Žiaci budú pracovať v tímoch so stavebnicami, budeme rozvíjať aj ich čitateľskú a jazykovú gramotnosť a oboznámime ich s regiónom. Hlavným dôvodom zriadenia letnej školy bolo zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie koronavírusu a s tým súvisiace prerušenie vyučovania v školách. Preto sme neváhali a ponúkli našim žiakom možnosť stráviť prázdninové dni v škole,“ dodala Zuzana Pavelicová. Ponuku školy využilo 33 žiakov.

-BA- Zdroj a foto: mesto Liptovský Mikuláš

ZANECHAŤ ODPOVEĎ