VYCHYLOVKA: Príďte ochutnať tradičné dobroty starých materí, v nedeľu 2. 8. 2020

0
1225

Tradičné kysucké jedlá môžu ochutnať návštevníci Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke na podujatí Kuchyňa starých materí v nedeľu 2. augusta 2020.

Prvú augustovú nedeľu to bude v Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke rozvoniavať tradičnými kysuckými dobrotami.

Budete ich môcť ochutnať, ale zoznámite sa aj s tým, ako žili naši predkovia. Rozkúria sa funkčné dobové pece a jedlá spojené s našim regiónom sa pripravia tradičným spôsobom. To všetko už 2.  augusta 2020 na podujatí Kuchyňa starých materí.

Príďte ochutnať kapustniaky, halušky, ale aj chrumkavé zemiakové placky. Ako iste viete, tak Kysuce nepatrili k bohatým krajom. To však nebránilo šikovným gazdinkám vyčarovať chutné a sýte pokrmy z múky, kapusty, zemiakov, cibuľky či slaniny. Vrátime sa spoločne s vami do týchto čias. Bude to zážitok pre všetkých, malých aj veľkých.

Pobyt na tomto obľúbenom podujatí si môžete spestriť jazdou na Historickej lesnej úvraťovej železnici. V stanici Skanzen vám ponúkame výstavu zo zbierok Kysuckého múzea v Čadci, pod názvom Drotári a drotárstvo a v Raganovom mlyne banerovú výstavu Vlaky s vôňou dreva a makety vláčikov Miroslava Poláka.

Peter Mikloš, zdroj a foto: Múzeum kysuckej dediny

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ