Exžupan Blanár má problém, jeho chatu stavala firma, ktorá dostala milióny od žilinskej župy

0
2372
Na snímke poslanec NR SR Juraj Blanár (Smer-SD) (Autor: TASR)

Portál www.aktuality.sk zverejnil informáciu, ktorá určite urobí vrásky na čele exžupana Blanára. Tomu mala chatu stavať firma blízka ďalšiemu smerákovi. Firme SOAR sa darí získavať naďalej zákazky v Žiline, konkrétne na meste Žilina pod vedením primátora s talianskymi koreňmi Fiabáne.

Článok portálu www.aktuality.sk si môžete prečítať aj TU.

Video si môžete pozrieť aj TU.

Vyberáme z článku:

Honosná chata za podozrivo nízku cenu od firmy, ktorá získala desiatky zákaziek celkovo za milióny eur od žilinskej župy pod vedením Juraja Blanára. Príbeh lukratívnej nehnuteľnosti dlhoročného smeráka však vyvoláva viacero pochybností.

Dlhoročný politik Smeru Juraj Blanár a adept na kreslo podpredsedu parlamentu po Petrovi Pellegrinim (Hlas-SD) sa môže pochváliť lukratívnou nehnuteľnosťou v atraktívnom prostredí Terchovej, ktorej obstarávacia cena i dodávateľ stavby vyvolávajú otázniky.

Trojpodlažný rodinný dom so šiestimi obytnými miestnosťami stavala podľa viacerých zdrojov Aktuality.sk spoločnosť SOAR patriaca Gregorovi Hudecovi. Ide o príbuzného iného dlhoročného smeráka, poslanca Národnej rady aj žilinskej župy a starostu Starej Bystrice Jána Podmanického, ktorý medzičasom založil Platformu za hodnotovú politiku a odišiel zo strany Roberta Fica.

Nemenej zaujímavý ako vlastnícke pozadie stavebnej firmy je aj možný konflikt záujmov. Spolumajiteľ nehnuteľnosti a podpredseda Smeru-SD Blanár bol v rokoch 2005 až 2017 predsedom Žilinského samosprávneho kraja. Počas jeho troch volebných období dostala spoločnosť SOAR od žilinskej župy 67 zmlúv za vyše 21 miliónov eur.

Peter Mikloš, zdroj: www.aktuality.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ