MALÁ FATRA: Nočné pátranie záchranárov so smutným koncom

0
929
Pátracia akcia mala smutný koniec, muža zavalil strom.

V sobotu dňa 25. 7. 2020 vo večerných hodinách bola Horská záchranná služba (HZS) príslušníkmi Polície požiadaná o pomoc pri pátraní po nezvestnom 74-ročnom mužovi z osady Nogovci. Muž odišiel z domu do lesa, vzal si so sebou motorovú pílu, no domov sa nevrátil. Mobilný telefón so sebou nemal, takže lokalizácia bola vylúčená.

Do terénu boli nasadení príslušníci PZ SR, dvaja profesionálni záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra so služobnými psami a traja dobrovoľní záchranári HZS. Stretli sa v osade Nogovci, kde získali bližšie informácie od rodinných príslušníkov, na základe ktorých odišli pátrať do lesa. V lese záchranári stretli syna nezvestného muža, ktorý im oznámil, že otca našiel zavaleného pod stromom. Žiaľ, jeho poranenia boli nezlučiteľné so životom.

Na miesto nehody boli privolaní policajní technici a obhliadajúci lekár. Následne horskí záchranári pozostatky nebohého muža vyprostili spod stromu, nabalili a pomocou nosidiel UT 2000 transportovali z lesa k terénnemu vozidlu. V osade boli odovzdané pohrebnej službe a záchranári sa v skorých ranných hodinách vrátili na základňu.

Záchranári zniesli telo nebožtíka do osady.

Peter Mikoš: zdroj a foto. HZS

ZANECHAŤ ODPOVEĎ